Vittumainen oslo

Tukholma poikkeaa juuri mainitsemillani tavoilla. Mitä niistä et ymmärtänyt? No toki itse peruselämä Tukholmassakin olisi varmaan aika samanlaista kuin Helsingissäkin.

Mutta eiköhän se hyvin samanlaista olisi Tampereellakin. Ei Helsingissä ole läheskään 1,4 miljoonaa asukasta ja vielä vähemmän Oslossa. Siis joihinkin tilastoihin otetaan tyyliin Porvoot ja Riihimäet mukaan kun lasketaan alueiden asukaslukuja. Yhdessä kansainvälisessä tutkimuksessa oli jopa Tampere osa Helsingin suurkaupunkialuetta. Oikea luku saadaan kun katsotaan urbaanilla alueella elävää väestöä, eikä koko maakuntaa. Se mitä missäkin puhutaan on vähän huono mittari näihin.

Oikeasti vertailukelpoiset asiat pitäisi löytyä tilastoina, eikä yksittäisien artikkelien tai mielipiteiden mukaan. Esimerkiksi tältä listalta löytyi Helsinki sijalta Nyt puhuttiin metropolialueesta, jolle uskoakseni pätevä kansainvälinen tapa määrittää alue, jolta väkimäärä lasketaan. Kaupunginrajoista puhuminen on typerää, kun kunnanrajat saattavat mennä miten sattuu. Helsingin kunnanrajatkin voisivat toisenlaisessa järjestelmässä mennä Pitkäsillalla, jolloin Helsinki olisikin vain alle asukkaan kaupunki.

Muuttuisiko Helsinki silloin siis pikkukaupungiksi, vaikka ihan sama määrä väkeä keskustasssa pyörisi? Urbaani alue varmaan ihan hyvä tapa vertailla myös, kunhan vertailu tehty tasaveroisin kriteerein.

Norjassa on asunnot kolme kertaa kalliimpia kuin Suomessa ja autot melkein kaksi kertaa kalliimpia. Juuri oli Hesarissa juttu siitä että Norjan siirtotyöläiset ei oikein halua asettua vakituisesti Norjaan sen sairaan hintatason vuoksi.

Mä tiedän että Suomessa arvostetaan Norjaa, mutta muhun on vaikuttanut ruotsalaisten ja amerikkalaisten Norja-kritiikki niin paljon että ajattelen vähän eri tavalla. Urbaanin alueen väestö on Se pätevä mittari. Ei Helsingissä mitenkään asu 1,4 miljoonaa ihmistä, kun pk-seudun kunnissa asuu se 1,05 miljoonaa. YK laskee noihin lukuihin väestöt satojen kilometrien säteellä. Se on niiden tapa. Mutta ei Tampere enää kuulu Helsinkiin niin se vaan on.

Ostovoima tuon mukaan aika samaa tasoa Helsingissä ja Oslossa. Pari tuotetta taisi saada helsinkiläinen hankittua nopeammin, pari oslolainen. Eli suurelta osin silkkaa sontaa, perustuen kateuteen ja ennakkoluuloihin. Sen kun nyt vaan sitten näytät ne haluamasi tilastot, niin tarkastellaan niitä sitten ihan porukalla.

Ei, koska ihmisestä tulee erilainen suurkaupungissa. Helsingissä elämä on todella paljon kovempaa ja hektisempää kuin muualla Suomessa mutta myös mielenkiintoisempaa. Nää on varmaan sellaisia asioita jotka vaan pitää tajuta. Helsinkiläiset vaan on erilaisia ja kääntäen: Mun stadilaisena on Se helppo havaita. En tiedä miksei Se aina toisinpäin onnistu.

Eiköhän tässä tärkein tajuttava asia ole sinun tarpeesi itsetehostukselle asuinpaikkasi mukaan. Minä en ole mitään järin kovaa tai hektistäkään Helsingissä havainnut. Tietysti Helsingissä vähän enemmän kiireisiä ihmisiä kuin jossain Kälviällä, mutta itsestä se viime kädessä on kiinni kuinka hektiseksi elämänsä luo.

Yhtälailla löytyy vapaaherroja Helsingistä kuin taas kiireisiä yrittäjiä tai työnarkomaaneja Kälviältä. En mä usko sitä, kyllä se on päinvastoin, norjalaisilla on paljon suomalaisiakin pahempi alemmuuskompleksi Ruotsin suhteen. Norjassa on muuten mielenkiintoinen sosiologinen ilmiö menossa, siellä nimittäin mamut ja erityisesti länsimaiset mamut on tosi tyytymättömiä elintasoonsa.

Kannattaa joskus tutustua siihen mitä Norjassa asuneet jenkit on maasta mieltä. Se ei tosin ole kaunista luettavaa. Mutta niin kuin sanoin, Suomessa arvostetaan Norjaa. Se on rakkautta, ja rakkaus on sokea. Tosiaan Hki Osloa isompi, mutta aika samasta kokoluokasta puhutaan edelleen, miljoonaan pyöristyvät molemmat. Mahdoton tuon väkieron mukaan erottaa kaupunkeja toisistaan.

Tosin voihan Oslo olla rakenteeltaan pikkukaupunkimaisempi, siitä en itse osaa sanoa mitään, kun en ole käynytkään. No enköhän mä ole koko ajan tajunnut mistä se kenkä puristaa. Oikeasti kyse on siitä että mä asun täällä ja näen kaikenlaista.

Kannattaa oikeasti harkita Helsinkiin muuttamista ihmiset, kaupunkikulttuuri ja vapaus olla oma itsensä, siinä on jotain. Ei tarvitse olla mikään puunhalaaja, jotta voi nauttia urbaanista elämästä. Ei minulla ainakaan ole mitään syytä Norjaa rakastaa, kunhan nyt olen tajunnut, että maa on öljyllä rikastunut.

Muuten aika kaukaisen oloinen maa minulle, ei mitään sen suurempaa sympatiaa heitä kohtaan kuin ketään muutakaan. Vähän vaan kateutta tuosta öljyrikastumisesta, mikä tuntuu niin ansaitsemattomalta onnenpotkulta. Asun täällä ja väitän, että elämäntapani ollut jo vuosia sellainen, että olen nähnyt aikalailla enemmän kuin sinä tai keskivertohelsinkiläinen. Niin ja nautin urbaanista elämästä.

Aion tulevaisuudessa nauttia siitä myös pienemmissä Suomen kaupungeissa. Ja olen nauttinut siitä aiemmin myös ulkomailla vähän Helsinkiä isommissakin kaupungeissa. Mutta et selvästikään koe kaupunkia omaksesi. Johtuu siitä, että sä olit nassikka kun sä tänne tulit ja sitten sä teit sellaisia juttuja joita sun ei olisi koskaan pitänyt tehdä.

Nyt pitää tajuta se että sitä kaupunkilaisuutta ei pidä vetää överiksi. Helsinkiläisyyteen kuuluu se että sä olet kohtuudella kaupunkilainen etkä mene joka juttuun mukaan. Sun ei tartte "sukeltaa" mihinkään. Olen nyt ihan tahallani bessewisser. Olen käynyt Norjassa ja siellä ei todellakaan ole mitään ihmeellistä.

No miten se nyt ottaa.. Kyllä minä Helsinkiä pidän suosikkikaupunkinani Suomessa ja ihan maailmanlaajuisestikin huippupaikkana, lukuunottamatta pohjoista säätä ja suomalaiseen mieheen liian tottuneita suomalaisia naisia. Luulenkin, että sinä koet tämän liiankin omaksesi ja sen takia olet kehitellyt noita tapojasi glorifioida kotikaupunkisi. Nähdä sen jotenkin niin kauhean erikoisena paikkana, aitona suurkaupunkina, ihan erilaisena kuin mikään muu Suomessa. Mitä se nyt ei kuitenkaan välttämättä ole.

Ootko mies32 muuten ihan syntyperäinen stadilainen vai muualta muuttanut? Ainakin itse oon huomannut hesassa sen, että ihmiset ja etenkin nuoret ovat paljon pinnallisemman oloisia kun mitä muualla Suomessa. Jostain syystä sellaista normia tavisduunarielämää ei arvosteta nuorten keskuudessa läheskään yhtä paljon kun pienemmissä kaupungeissa tai vaikka jopa Turussa tai Tampereella.

Usein kun tällaisesta elämästä haaveilevia ja tähän tyytyviä pidetään hesassa hieman "juntteina" ja jopa ihmetellään sitä, että miksei ole kiinnostunut mistään kansainvälisyydestä tai edes astetta "hienommasta" elämästä. Varmaan nyt stadilaiset älähtää, kun sanoin jotain tällaista: Tuo tilasto on ihan täyttä roskaa. Tuon mukaan Helsinki olisi Kööpenhaminaa suurempi kaupunkialue. Kävin pari kuukautta sitten Köpiksessä ja Helsingistä Köpikseen mentäessä ero on suurin piirtein sama kuin esim Lahdesta Helsinkiin mentäessä.

Huomionarvoista on vielä sekin, että käytännössä Köpiksen suurkaupunkialueeseen kuuluu naapurimaan puolella sijaitseva Malmökin mutta tilastot tuskin laskevat yhdenkään kaupunkialueen rajoja valtakunnanrajoja ylittäviksi.

Helsingissä asuu melkein neljäsosa maan asukkaista ja se on sun mielestä ihan perus maakuntakeskus. Eikö suominainen saa olla tottunut suomimieheen? Nää kompleksit on aika hassuja En asu Lahdessa vaan itsekin ihan Helsingissä asun itsekin ja sanoin, että Köpis on paljon suurempi kuin Helsinki eikä Köpiskään vielä ole edes suurkaupunki mutta Helsinkiä vertaa Köpikseen niin se on suurin piirtein sama kuin jos Lahtea vertaisi Helsinkiin..

Onhan Hki isoin, mutta ei se tee elämästä täällä niin kauhean erilaista eikä muuta ihmisiä. Aika perussuomalaisia hönttejä pääosin stadilaisetkin, joskaan eivät nyt ihan tuossa määrin useinkaan. Suominaiset saavat Tietysti tottua suomipoikiin, sehän on itsestäänselvyys. Vaan juuri siksi suomipoitsulla on parempi vienti sellaisilla maailmankolkilla, joilla saa eksotiikkabonukset. Helsinki nyt vaikuttaa lähinnä harmaalta pikkukaupungilta.

Paska meininki, vittumaisia ja tylyjä ihmisiä. En asu Suomessa, mutta jos asuisin niin mieluummin missä tahansa muualla. Mielellään luonnon keskellä jossain maalla. Totta toinen puoli ainakin. Helsingissä pitää osata pitää puolensa ja pitää osata tuoda se esille ihmisille jo alkumetreillä olemuksella, persoonalla.

Hyväntahtoisuutta ja kiltteyttä ei kauheasti arvosteta vaan käytetään raadollisesti hyväksi. Avoimuutta ja aitoutta jossain määrin arvostetaan, mutta yleensä vaan ehkä privaatisti kahden kesken. Suvaitsevaisuus on aina kuuminta hottia. Jokainen mihinkään porukkaan kuuluva tuntuu kumartavan jonnekinpäin se on edellytyksenä että kuulut ylipäänsä mihinkään ja toisaalta pyllistävän samalla toisaalle. Kieroimmat osaavat tehdä kumartelun pyllistelemättä ja mielistelevät joka suuntaan todellisia mielipiteitä koskaan paljastamatta.

Pitää tehdä valinta sen suhteen, että oletko hipsteri, pissis, ekohippi, hiphoppari, kokkari Olet oikeassa mutta älä katkeroidu elämään. Peristadilainen suhtautumistapa on että jos näet ongelman niin väistä sr äläkä jää pyörimään sen ympärillä. Eri asia tietenkin jos joku tarvitsee apua. Eli vähän paksumman nahkan saa kehittää mutta ei pidä kitkeröityä sen nahan alla. Tohon on pakko vastata että pitää paikkansa mutta hullun on helpompi elää Helsingissä.

Sanoisinkin että erityisesti lievästi hullujen kannattaa tulla tänne. Pahemmin hulluille se voi olla liian vaarallista. On kyllä, Suomen mittakaavassa ja usko tai älä, varmaan kaks kertaa pahempi kuin luvun puolivälissä.

Eihän Helsingissä itessään ole asukkaita kun jotain reilu tuhatta, tai sinne päin. Se reilu miljoona on sitten koko pääkaupunkiseutu. Jos kantakaupunkia, jonka nyt yleensä parhaiten Helsingiksi mieltää, mietitään, niin se tosiaan mikään iso ole. Toki suurempi kaupunki kun muut Suomessa, mutta jos ihan tosiasioissa pysytään, niin Suomessa ole yhtään ainutta suurkaupunkia. Oikeestaan koko Pohjoismaissa ei ole yhtään suurkaupunkia. Tarkotus ei ole dissata Helsinkiä kaupunkina, mä ite tykkään Helsingistä, just siksi että se ei ole mikään iso.

Sama on tilanne Tukholman kanssa, helposti lähestyttävä vähän isompi kaupunki, mutta kaukana todellisesta suurkaupungista. Vaikka kyllä noi maailman oikeetki metropolit on mukavia: No Helsingin kaupungissa asukkaita on , Tukholman kaupungissa Se on Se kokoero. Mutta oikeasti Vantaan ja Espoon keskusta on Helsingissä. Pariisin ksupungissakin asuu vaan 2 miljoonaa asukasta mutta Suur-Pariisissa 10 miljoonaa.

Kansainvälinen standardi on että kun suurkaupunkialueella asuu miljoona ihmistä, on kyseessä suurkaupunki. Vähän hassua oikeasti väittää että miljoonan ihmisen kaupunki on pikkukaupunki. Kyllä miljoona ihmistä saa oikeasti ihan eri tunnelman aikaan kun ihmistä ja ihan eri ongelmat myös. Tampere tuntuu oikeasti todella pieneltä ja rauhalliselta paikalta.

Näin päin Se kokoeron havaitseminen onnistuu kyllä. No itseltäni lähinnä kaupunkialueen pinta-alasta katsomalla onnistuu. Jos menen Tampereen ydinkeskustaan, niin ihan vilinää riittää siinäkin.

No ehkä vähän vähemmän, mutta ero ei ole merkittävä. Isoin ero tulee siitä, että jos kävelen siitä Tampereen ydinkeskustasta 2km sivuun, taidan päästä jo johonkin pellonlaitaan, kun taas Helsingissä olisin vasta Kalliossa, mikä kävisi edelleen minkä tahansa muun Suomen kaupungin keskustasta ja vähän maalaisemmat siitä keskustana puhuvatkin. Ei tarvii olla matematiikan tohtori, että näkee kumpi on suurkaupunki Joiden välillä muuten onkin sitten eroa jo lähes kymmenkertainen määrä ; Kukaanhan ei sanonut, että Helsinki olisi pikkukaupunki, vaan että se ei ole todellinen suurkaupunki.

Suurkaupunki on jotakin ihan muuta kuin Helsinki, tai edes Tukholma. Eikä tuossa nyt tosiaan ole kysymys siitä, kuinka määritellä ja luetteloida suurkaupungit, sillä tilastossa raja täytyy aina vetää johonkin. Olisihan se sinällään vähän erikoista, jos niinkin monen maan pääkaupungit jätettäisiin huomioimatta kokonaan kun luetteloidaan "suurkaupunkeja".

Jättää valtava maantieteellinen alue kokonaan huomiotta, ikään kuin kokonaan urbanisoimatta, juntiksi ja maalaiseksi, "kehä 3. Politiikka on jännä juttu ja se vaikuttaa yllättäviin asioihin, kuten nyt vaikka näihin määritelmiin. Jos et vielä ymmärrä mitä tarkoitan todellisella suurkaupungilla, niin mene käymään maailman suurkaupungeissa.

Ehkä sitten ymmärrät eron tilastollisen suurkaupungin ja todellisen suurkaupungin välillä. Helsinki voi tuntua yhtä tukkoiselta sen jälkeen, kuin Tampere tuntuu tällä hetkellä. Mutta edelleen, minä pidän Helsingistä kaupunkina ja samoin Tukholmasta, mutta en todellakaan niiden metropolimaisen sykkeen vuoksi: Itämeren alueella on ainoastaan yksi suurkaupunki ja sinne pääsee nykyisin junalla Helsingistä 3,5 tunnissa.

No, on myös Berliinikin suurkaupunki, ehdottomasti, mutta se onkin enemmän Keski-Eurooppaa kuin Itämeren aluetta. No sehän on ihan määrittelykysymys, että mitä pitää suurkaupunkina.

Olen minä toisaalta käynyt myös yli 10 miljoonaisessa kaupungissa, jossa kyllä kaupunkialue jatkui kilometritolkulla joka suuntaan, mutta jossa kuitenkin tietyt omat piirit olivat pienemmät kuibn Helsingissä. Palveluja vähemmän, kohteita, joissa viettää aikaa vähemmän, samoissa paikoissa käyviä ihmisiä vähemmän..

Että oliko se miljoonainen kaupunki sitten kuitenkin Helsinkiä pienempi, koska se oli itselleni "tukkoisempi"? No mun mielestä stadi nyt ei ole mikään hirveän iso metropoli siinä mielessä, että kun lähtee ajamaan keskustasta joku km pois päin, niin sitä on jossakin Vantaan puolella ja kaupungin ulkopuolella. En osaa vielä päättää itkisinkö vai naurasinko. Jotenki totaalisen absurdi alotus ja mun on kauheen vaikkee päättää onko tää nyt provo vai ajatteleeko alottaja oikeesti noin.

Jotenki sitä jo kuvitteli, ettei kukaan Helsinkiläinen enää luulis tosissaan että muu Suomi olis jotenki niin kauheen maalainen. Että vaikka nyt noista Turusta ja Tampereelta Helsinkiin tuleva, tulis jotenki yhtäkkiä suureen ja vaaralliseen maailman, kasvettuaan pumpulissa. Tai et suurin osa niistäkään, jotka tulee oikeesti maalta, ei olis koskaan nähny mitään muuta. Ite todella maalla kasvaneena, olin Dublinissa, Pariisissa, Lontoossa lomailemassa kesäsenä ja tosiaan ilman aikuisia, eikä siitä maailma ole vielä ihan kauheesti ehtiny vanheta.

Siinä kohtaa oli noi varottelut tosi paikallaan ja aina tietenki varovainen pitää olla. Meni sitte ihan mihin vaan, niin voi törmätä tosi pahoihinki ihmisiin On Helsingillä pahat kasvonsa, niin ne on myös muilla Suomen kaupungeilla. Valtaosa suomalaisista nuorista on käynyt kotimaan rajojen ulkopuolella ja myöskin siellä ihan oikeesti suuressa maailmassa.

Vastaavasti niitä mamman mussukoita ja palleroisia löytyy sitten myös Helsingistä. Suomi nyt ei kuitenkaan oo mikään Venäjä, jossa nainen tulee maalta mistään tietämättömänä suureen pahaan kaupunkiin. Tai USA, jossa jonku pikkukaupungin kaunotar, lähtee Hollywoodiin pää täynnä vaaleenpunasia pilviä.

Varmasti noitaki löytyy, mutta marginaalissa ovat. Ei sillä ole mitään väliä missä Sä käyt. Sillä on väliä missä Sä asut, ja ihan oikeasti maalaiset on tänne muuttaessaan tosi kivoja palleroisia ja niin pitää ollakin, ehdottomasti.

Tarkoitus ei ole nyt halveksia ketään ja kyllä Se helsinkiläistyminen lähtee heti käyntiin, ja kun vähän varoo, niin se ei hajota niin pahasti. Siis toki maalaiset on moderneja ihmisiä, en mä sitä kyseenalaista. Nyt on kyse vähän muista jutuista. Sori, toi sun alotuksen asenne vaan kuulosti jotenki suorastaa kuuskytlukulaiselta. Ja jos et sä tarkota halveksia ketään, niin älä sitte tee sitä. Paras porn XXX porno!

Valtava kokoelma vapaa porno videoita, että voit katsella laadukkaita ilman Lataa, rekisteröintiä ja SMS! Tule ja Katso uusi online porno joka päivä. Ryhmä sex therapy - nomi ja ystävät Paras porn XXX porno! Rietasta Suomalaista ryhmäseksiä ; Suomipornotähti tuplapenetraatiossa ; Bambi Ink saa rajun käsittelyn kahdelta mieheltä ; Miss Gina ja Janna ryhmäseksi kohtauksessa ; Onnekas Jeppe nai kahta lesbo lutkaa ; Mr Lothar pornotyöläinen — Poistetut kohtaukset ; Kaksi isotissistä lesboa ja.

Kissa, joka luulee seksikamera panoseuraa koira - Masa oli pienestä pitäen erilainen Teoksessa Peltoniemi, Teuvo toim. Isot nenät saavat ansaitsemaansa arvostusta: Niin kutsutun oikean nautinnon löytäminen on erittäin haastavaa. Kutchinskyn mukaan tanskalaisesta pornografiasta suuri osa suunnattiin suoraan ulkomaisille markkinoille, ja pornon vapauttamisen jälkeen pornolehtien kysyntä oli laskenut niin, että vain kaksi tanskankielistä julkaisua oli jäänyt jäljelle.

Jälleen surkea NHL-kausi saa suomalaistähden synkäksi:

. Norjan taloushan on aika suljettu ja sen vuoksi siellä on kauppojen valikoimatkin noin puolet pienemmät vittumainen oslo Suomessa yhteispohjoismaisen tutkimuksen mukaan. Kannustan muuttamaan tänne, maalaiset otetaan yleensä hyvin vastaan. Etsi Toggle navigation Valikko. Vähän pienemmällä pinta-alallahan siellä kantakaupunki olisi, mutta periaatteessa kaikki samalla tavalla. Varmasti noitaki löytyy, mutta marginaalissa ovat.

Pissa ja kakka leikit ilmaista mummo pornoa

Vittumainen oslo